16 Eylül 2008 Salı

Sürpriz Yumurta Ligi


Şampiyonlar Ligi başladı ve kimsenin şans vermediği takımlar büyük sürprizlerle devler ligi sezonunu açmış oldular.

Chelsea kendi evinde Bordeaux ile oynadığı maçı rahat kazanarak ilk galibiyetini aldı , Scolari'nin talebeleri dört farklı galibiyet alırken fazla zorlanmadılar. Mavilerin grubun da yer alan Roma ise Cluj karşısında büyük şok yaşadı ve evinde mağlup oldu. Romanya temsilcisi maç boyunca çok akıllı oynadı ve rakibine neredeyse boş alan bırakmadı , çok iyi yayıldılar ve buldukları pozisyonların bir çoğunu harcamalarına rağmen kazanmasını bildiler.

İnter Yunanistan deplasmanından istediğini alarak döndü ve grupta tek patron olduğunu cümle aleme duyurdu. Diğer bir sürpriz ise Werder Bremen maçında yaşandı , Anorthosis kalesini ablukaya tutan Alman temsilcisi katı savunmayı bir türlü geçemeyerek düşüşte olduğunun tescilini yaptırdı.

Liverpool ise Marsilya deplasmanın da kazanmayı alışkanlık haline getirerek galibiyet halkasına bir yenisini daha ekledi , kaptan'ın formuna kavuşması kırmızılar için çok iyi oldu. Atletico ise Hollanda'da oyunu tek başına oynadı ve karşısında rakip yoktu diyebiliriz . Zaten süper bir takım olan Atletico böyle giderse daha çok canlar yakar. PSV ise daha da geriye gitmeye devam ediyor bakalım ne zaman çakılacaklar biraz Hollanda liginin dışına çıkmalılar.

C Grubu mücadelelerin de ise Barça eski anlayışına yakın bir tarzda oynayınca Sporting karşısında galibiyet almak fazla zor olmadı , Pep'in Henry'i ilk 11 başlatması da bir hayli ilginçti çünkü Santander maçında kadroda yoktu. Donetsk ise kendinden aşağı kalite de olan Basel'i yenerek İsviçre liginde birinci olanın durumunu gözler önüne serdi.

Hiç yorum yok: