15 Eylül 2008 Pazartesi

Farklı Takımların Aynı Kaderi Paylaşan Hocaları


Pep Guardiola uzun yıllar Barcelona'da futbol oynadıktan sonra Katalan ekibine tekrar geri döndü ama bu sefer teknik adam olarak , alt yapılarda da çalışan Pep yeterli olarak görüldü ve A takımın başına getirildi.

Fakat bu durum pekte hayırlı olmadı gibi Barcelona iki hafta içinde beş puan kaybetti ve oynadığı futbol orta düzeyde görünüyor. Şampiyonlar Ligine girmeyi başardılar ama ligde gösterdikleri performans ilerisi için kafaları kurcaladı , devler ligine girerken de Wisla'ya kaybetmeyi ihmal etmediler.

Pep 73-74 sezonundan beri en kötü girişi yapmasına rağmen çok sorumsuz da davranıyor Eto'o gibi bir oyuncuya önce fazla değer vermiyordu şimdi ilk onbir başlatıyor sonra Henry'i kadroya almıyor yakın zamanda onu da kadroda görebiliriz. Bu olaylar iki maçta tek gol atan bir takımda ceryan ediyor bir de varsın gerisini siz düşünün.

Guardiola açıklamasında '' Çok pozisyona giriyoruz ama gol atamıyoruz , gol atmayı çalıştırmak bir antrenör için en zor olanı '' demiş. Bu aralar bu laflar oldukça popüler herhalde benzer açıklamaları yine genç bir teknik adam olan Skibbe'de yapmıştı onunda geleceği sarı kırmızılı ekipte uzun soluklu olacak gibi görünmüyor.

Aslında genç olsa Carlo'yu da buraya eklemek lazım ama ne desek zaten bir arpa boyu gidemiyor daha da işleri karıştırıyor . Milan'da bu kadar sene bile kalması kendi kariyeri açısından büyük başarı tabi yönetimi de kutlamak lazım bu kadar süre sabrettikleri için , böyle giderse orada da bir değişim yaşanacak.

Diğer taraftan Laudrup'ta ilk hafta mağlubiyetle başladı ve kafasına balyoz yemiş gibi takımı birden üç sıra geri düştü. Danimarkalı için fazla bir şey diyemeyiz daha yeni başladı ama diğer teknik adamlar topun ağzından görülüyor ve bu hafta çoğu genç teknik adam için fazla verimli geçmedi.

Yakın zaman sonra bu isimlerin kaçı takımın başında kalacak gerçekten merakla takip ediyorum , verdikleri zararlar hangi dereceye kadar ulaşacak bekleyip görelim.

Hiç yorum yok: