11 Eylül 2008 Perşembe

Her Başarısız Antrenörün Geçmişinde Bir Yıldız Öyküsü Yatar


Brezilya milli takımı son aylarda aldığı sonuçlarla oldukça eleştiriye açık hale gedi , bu durumun baş sorumlusu ise Dunga olarak gösteriliyor.

Efsane oyuncu takım tertibi ve oynattığı futbol ile gerçekten bu işte acemi olduğu izlenimi veriyor , Dunga her efsane oyuncunun iyi bir taktisyen olamayacağına en iyi örneklerden biri. Brezilya en son teknik adam krizine girdiğinde Dünya Kupası'na katılamamak ile karşı karşıyaydı ama son anda kendilerini şampiyonaya atmışlardı.

İlk olarak Dunga'nın takımını Venezuella ile ABD'de yapılan hazırlık maçında seyretme fırsatını yakalamıştık ama seyrettiğimiz sadece Venezuella olmuştu. Brezilya takımı koca doksan dakikayı sadece yarım pozisyonla kapamış ve arkasında verdiği açıklarla dörtlük , beşlik olmaktan şans eseri kurtulmuştu.

O maçtan beri bir şeylerin oturmadığı ve ters gideceği görünür gibiydi ama Brezilya'nın bu kadar da dibe vurucağını kestirememiştik , ondan önce oynanan Kanada maçında iki gol yemeleride tesadüf olarak algıladık ama aşının tutmadığı kabak gibi meydana çıktı.

Dunga'lı Brezilya milli takımı son dört deplasman maçından sadece bir galibiyet alabildi o da geçtiğimiz hafta oynanan Şili maçındaydı , hani bun durum Brezilya için fazla söz konusu olmasa da diğer takımlar için kabul edilebilir bir durum olarak gözüküyor.

Brezilya ezeli rakibi Arjantin ile kendi evinde golsüz berabere kalınca memnuniyetsizlik seviyesi biraz daha yükselmeye başladı , benim de tahmin ettiğim gibi Olimpiyatlarda Arjantin karşısında bir fiyasko daha yaşadılar ama bu daha büyük depremlerin habercisi olacaktı.

Şili maçında biraz üstü örtülen Dunga'ya karşı nefret dalgası son Bolivya maçında en üst düzeye kadar çıktı çünkü o Bolivya grupta son sırada ve oynadığı dört deplasman maçında en az üç gol yemiş durumda. Dört gün önce Ekvator kendi sahasında Bolivya'yı 3-1 mağlup ederek sondan birincilikten yedinci sıraya tırmandı.

İşte böyle bir takımla Brezilya golsüz berabere kalarak herkeste şok etkisi yarattı , gerçekten 40 yıl düşünülse akıllara gelmeyecek skandal bir sonuç. Dunga'nın bu işi kıvıramadığı açıkça belli , takım üzerinde fazla ağırlığını koyamıyor ve o müthiş yetenekler günlerinde olurlarsa Brezilya skora gitmeyi beceriyor.

Dunga çok iyi bir oyuncu ve karizmatik bir kaptandı , Zagallo ile 98'de finale kadar gitmişlerdi bari onu biraz gözleyip , yorumlasaydı daha iyi bir istatistik tutturabilirdi. Sonuçta yıldız futbolcuların bazılarının teknik adam olarak bocaladığını çok gördük Dunga ilk olarak tarihe geçmeyecek canını sıkmasına gerek yok

Hiç yorum yok: