2 Eylül 2008 Salı

Meksika Kartalı ''Memo'' Ochoa


Çoğu Football Manager oyuncusunun yakından tanığı bir isim Guillermo Ochoa'yı bu sefer Meksika Clausura ve Apertura'da izlediğimiz kadarıyla inceleyeceğiz.

Guillermo Ochoa 1985 doğumlu oldukça yetenekli bir kaleci ve şu an için Meksika'nın Club America takımında birinci kaleci olarak forma giyiyor. Takımının son senelerde çok kötü durumda olması rağmen yetenekli kaleci tek başına ayakta durmaya çalışıyor ve belki de America'nın daha da kötü durumlara düşmesini engelledi.

Club America'da 147 maçta forma giyen ve milli takım kadrosuna da sürekli olarak çağrılan ''Memo'' tecrübeli Oswaldo Sanchez'in yedeği durumunda ama bir zaman sonra orada da bayrağı devralacak.

Ochoa'nın adı bu sezon sıkça Everton ve Bayern München için geçti , arada Galatasaray ile temas kurulduğu söylendi fakat menajerler'den fikir alımının ötesine gidilemedi , Club America başkanı onu Apertura bitene kadar kalması için ikna etti ve ondan sonrası için yolunu açabileceğini belirtti.

Guillermo Ochoa'nın boyu 1.79 çeşitli rivayetlere göre 1.83 deniliyor ama bu durum ne olursa olsun müthiş çevik bir kaleci kalenin en uzak noktasına giden topa bile hamle yapabiliyor , yerden kalkma mesafesi çok kısa . Fakat biraz geliştirmesi gereken bir özelliği bire bir pozisyonlarda biraz daha etkin olması ve rakibin açısını daha da daraltması bu yönden biraz zayıf kalıyor.

''Memo'' şu an içi Amerika kıtasının en önemli kalecilerinden biri dersek abartmış olmayız , Oliver Kahn'dan sonra München kalesi için düşünülmesi bile nasıl bir potansiyel olduğunu gösteriyor. Guadalajara doğumlu kalecinin kontratı 2009 yılının yaz aylarında bitecek ve America takımı büyük ihtimal Clausura başlamadan elden çıkarmaya çalışacaktır.

Yaşına oranla büyük tecrübesi olan bu ismi Türkiye liginde izlemek çok güzel olurdu fakat bizim büyüklerimizin tarzı yeteneği bulup getirmek tarzında değil , hazır olanı kadrolarına katmak üzerine. Bursaspor'un Vega'yı almadan önce ilgilendiği yazılıp çizilmişti keşke böyle bir durum olsa da bu yeteneği ligimizde görebilsek

Hiç yorum yok: