12 Eylül 2008 Cuma

Galibiyet Olasılıkları




Galatasaray - Antalyaspor : Lige verilen aranın ardından perde tekrar açılıyor , iki takıma da baktığımızda ortada büyük bir güç farkı olduğunu görüyoruz.

Antalyaspor oynadığı iki maçta da 3-2'lik skorlar ile sahadan ayrıldı , Galatasaray ise bugüne kadar oynadığı beş maçın üçünü üst olarak bitirdi.

Skibbe bu maç için iki forvetle oynamayı planlıyor bu önemli bir gelişme ileri ikili için Baros ve Ümit Karan en büyük aday olarak gözüküyor , Lincoln'ün 11'de başlayıp başlamaması kesin değil ama sarı kırmızılı ekip çok klas ayaklara sahip ve skora gidebiliyorlar.

Antalyaspor'un defans hattını da göz önüne alarak bu maç 2,5 over olarak sonuçlanabilir.


Gaziantepspor - Ankaragücü : Gaziantep takımı sezon öncesi İtalyan takımları ile maç yapmanın faydasını görmüş , lazım olduğunda iyi defans yapıyorlar ve hücuma hızlı çıkıyorlar.

Ankaragücü cephesinde ise bir dağınıklık söz konusu sahada ki futbol anlamsız bir şekilde akıp gidiyor , herkes bir oraya bir buraya koşuşturuyor organize bir durum yok.

Tabata çok formda ve Beto'nun da oynama ihtimali olduğu söyleniyor , bu şartlar önünde Gazinatepspor 3'te 3 yapmalı.


Sao Paulo - Flamengo : Son 4 maçının 3'ü berabere biten Sao Paulo artık kazanmak istiyor ama karşılarında zorlu bir raki var.

Sao Paulo kendi sahasında rakiplere galibiyet şansı tanımıyor ama kendi de üç puan alamıyor böyle olunca beraberliklere abone şekilde devam ediyorlar. Forvetlerinin atamadıkları golleri defanstan Hugo gelip atıyordu ama bu ara o da suskun durumda.

Flamengo ise kriz döneminden çıkmış gibi gözüküyor. Son altı maçtır mağlubiyet yüzü görmüyor kırmızı siyahlı ekip. Deplasman takımının en büyük sorunu elinde olan bütün kaliteli forvet ve hücum oyuncularını Avrupa'ya göndermeleri ellerinde kimse kalmadı neredeyse.

Çok zor bir maç olacak ama Sao Paulo'nun artık kazanma vakti geldi diyebiliriz , çok saldırgan oynayacaklardır.


Jaguares - Indios de Juarez : Jaguares takımı geçen seneden kalan sekiz oyuncusunun cezası tamamlanınca çıkışa geçti bir de İtamar'ın sakatlığının düzelmesi yukarıya çıkışı daha da hızlandırdı.

Jaguares bu maçta Hernandez ve Danilinho'dan yararlanamayacak , Indios cephesinde ise Mario Alvarez'in durumu şüpheli görünüyor.

İndios son haftalarda çıkışa geçti fakat çok etkileyici bir oyun oynamıyorlar , defans hattı ve kalecileri hata yapmaya çok müsait , ileri uçta Maggiolo çok yalnız kalıyor.

Jaguares kalite bakımında Indios'tan iki gömlek daha üstün hem de Itamar'ın form tutmasıyla güzel bir galibiyet elde edebilirler.


Toluca - Monterrey : Sekiz puanı nasıl topladığını anlayamadığımız Toluca sahasında Monterrey'e karşı bir sürpriz yaratabilir mi şüpheli.

Ricardo La Volpe bu mücadele de Carlos Ochoa'yı yedeğe çekecek ve oyunun akışına göre şans verecek , ileri ikili son haftaların formda ismi Humberto Suazo ve Borgetti'den oluşacak.

Toluca zaten deplasmanlarda başarısız bir ekip ama kendi sahasında oynadığı maçlarda da o kadar etkin değil rakibi bir türlü ezemiyorlar , on pozisyon bulsalar birini anca gole çeviriyorlar.

La Volpe'nin ekibinin Cruz Azul maçında beri yükselen bir grafikleri var ve sahadan yenilmeden ayrılacaklarını düşünüyorum.

Hiç yorum yok: