5 Eylül 2008 Cuma

Kortların Efendisi Fedex Geri Dönüş Yapabilecek Mi?


Federer çok maç yapmaktan mıdır yoksa form düşüklüğünden mi bilinmez, bir türlü maçları domine edemez hale geldi , ralliler de zorlanıyor ve bir türlü oturtamadığı backhand'i başına sorunlar açmaya , kanayan bir yara olmaya devam ediyor.

Aslında backhand'inin zayıflığı yeni bir sorun değil ama , performansı aşağıya düştüğünde göze daha çok çarpıyor. Müller karşısında 3-0'lık bir sonuçla ayrılsa da Fedex ilerleyen maçlar için güven vermedi diyebiliriz , hele hele bir sonraki rakibi beton seven Djokovic olunca zihinlerde soru işaretleri dolaşıyor.

Wimbledon'da Nadal ile gayet güzel bir final oynayan ve kaybeden Fedex hiç dinlenmeden yeni turnuvalara girmeye devam etti , kendine biraz kafa dinleme süresi bıraksaydı daha enerjik olabilirdi şu an kortta bıkkın bir Federer görünüyor.

Müller'de kötü bir isim değil servisleri güçlü ama Federer'in iki seti de tie break'e bırakması beni düşündürdü açıkçası , ama bir yandan da geldiği yol Nadal'dan daha zorlu eğer buradan şampiyonluk ile çıkmayı becerebilirse eski günler için bir ışık daha yanmış olabilir.

Bir Nadal - Federer finali daha izlemek gayet zevkli olacaktır ama Fedex'in aşması gereken engel oldukça zorlu , bunu başarabilirse kum , çim derken betonda da bu müthiş düelloyu izleme fırsatımız olacak .

Yalnız centilmenlik , beyefendilik , mütevazilik ve rakibe saygı açısından her zaman açık ara farkla şampiyon Federer'dir , bu yönü de onu efsaneler arasına sokmaya yetebilir. Stepanek'e bile tahammül etmesi Oscar'lık bir durum.

Hiç yorum yok: