5 Eylül 2008 Cuma

100 Metrenin Tek Hakimi


Beklenen oldu Bolt rüzgar gibi gelerek Asafa Powell'ı geçmeyi başardı ama rekor gelmedi, Havanın yağmurlu olması da biraz temkinli koşulmasına neden olmadı değil.

Asafa Powell zaten yaptığı açıklama da ''Ben belki büyük yarışlar için aranan isim değilim , fazla büyük olmayan organizasyonlar benim işim.'' tarzında bir açıklama yapmış ama Bolt ile 100 kere koşsalar 90 kere Bolt kazanır gibi bir durum var ve bunu da açıklaması gerek.

Asafa'nın kafasında '' Ben küçük yarışların adamıyım. '' imajı oturmuşsa zaten yapacak bir şey yok kendi kendini baskı altına almış. Daha aktif olması gerekir bu şekilde yenilgiyi kabul etmek koşuyu bilet alıp tribünden izlemeye benzer.

Bolt ilk çıkışta sorunlar yaşasa da geri kalan kısa zaman da dahi durumu dengeledi ve uzun bacaklarıyla Powell'ı ikinciliğe itti , onun sprintine Powell'ın ayak uydurması da çok zor bu gidişle de. Gerçekten çıkışta geride kalmasına rağmen sonda ki müthiş atağı nefes kesti , koşarken sanki yerler sallanıyordu Hulk edasıyla geldi ve hesabı kesti.

Bolt rüzgarı esmeye devam ediyor ama her zaman olduğu gibi ona da dur diyen bulunacaktır. Bolt'un şu ara keyfi oldukça yerinde aman bozulmasın.

Hiç yorum yok: