20 Eylül 2008 Cumartesi

Galibiyet Olasılıkları


Monterrey - Monarcas Morelia : Monterrey son haftalarda oynadığı futbolla tekrardan işleri yoluna koymaya hazır olduğunu gösterdi. La Volpe'nin takımı oynadığı son üç maçta yedi puan aldı ki bu çok öenmli bir nokta çünkü Cruz Azul maçında iki farklı öne geçmelerine rağmen farklı mağlup olmuşlardı. Bir önceki hafta da olaylı Tecos maçı Monterrey takımını iyice yıpratmıştı.

Humberto Suazo son haftalarda forma kavuştu diye görüyorduk ama tekrar düşüş trendi içine girdi , bir türlü transfer olamaması onunda performansını düşürüyor. Fakat La Volpe onun yerine Borgetti'yi kenara oturttu ve sonradan oyuna dahil ediyor , Suazo'nun yanına da Ochoa'yı yerleştirdi bu olumlu bir hamle gibi duruyor.


Morelia ise geçen seneden biraz farklı , bu sene gol yollarında ilerleme kaydettiler fakat defans yine sorun ligin en çok beraberlik alan takımı olmaları bu durumu daha da net anlatıyor.
Monarcas Morelia'nın son haftalarda ivme kaybettiğini düşünüyorum sanki o çıkışları biraz fazla güven getirdi takıma.

Ama Morelia ilginç bir ekip çok kötü bir dönemde bile olsa önemli takımlar ile oynadığı maçlarda sürprizlere imza atabiliyor.
İki takımda da önemli eksikler gözükmüyor , bu durumu göz önüne aldığımızda zorda olsa Monterrey galibiyeti bekliyorum.



Chivas Guadalajara - Jaguares
: Chivas geçen sene birinci şampiyonluk adayı olarak öne çıkıyordu ama bu sene bazı önemli oyuncularını satması onları sıradan bir takım görüntüsüne soktu.


Ev sahibi için önemli bir gelişme genç yıldız Omar Arellano sahalara döndü ve Etfarin Flores görev verirse sahada ki yerini alacak , bununla beraber Luis Michel'in oynayamama durumu devam ediyor.


Chivas şu ana kadar tek galibiyet alabildi ve daha önemlisi dört maçta onüç gol yediler , PSV'ye gönderdiklerini Maza'nın yerini dolduramadıkları gibi kalede deneyimsiz Sergio Rodriguez'in olması bu duruma çanak tutuyor.


Jaguares ise ilk üç hafta içinde oynadığı maçlarda ortaya koca bir sıfır koydu bunun nedeni geçen sezon oynana Cruz Azul maçında rakibe saldırması ve toplamda on oyuncusunun eksik olmasıydı. Jaguares toparlanma süreci bekleniyordu ve gayet çabuk oldu kaybedilen üç maçtan sonra oynanan maçlarda sekiz puan topladılar.


En büyük artıları her zaman belirttiğimiz gibi İtamar sahalara döndü ve fitili ateşledi , don dört maçta dört gol atarak ne kadar önemli bir isim olduğunu kanıtladı.
Chiapas formunu yükseltiyor ve Chivas'a oranla daha formdalar , Guadalajara için tek artı Arellano'nun sahalara dönmesi onun dışında aynı kadro sahada olacak. İtamar kendi iyi oyununun yanında ''Bofo''yu da devreye sokabilirse zor deplasmanların takımı Jaguares buradan istediği puanla döner zira tam kadro bu deplasmana gittiler.



Indios - Atlas : İndios teknik adam değişikliğinden sonra kendine gelmeye başladı , oynadıkları maçlarda sürpriz galibiyetler alarak herkesi şaşırttılar. Hector Hugo ilk Toluca maçında saha kenarında yer almış oynattığı futbol fazla beğeni toplamamıştı.
Ondan sonra Indios takımı iki maçta altı puan yaptı ve son maçta da Jaguares'e mağlup oldu.

Açıkçası Indios takımı ne yaparsa yapsın bana fazla güven vermiyor kapasitesi sınırlı ve her şeyden önce toplama bir takım.
Maggiolo ileride fazla destek bulamıyor ve yalnız başına bir şeyler yapmaya çalışıyor , orta alan oyuncularıda fazla yetenekli olmayıp topu ileri taşıyamayınca tıkanıyorlar. Özellikle son oynadıkları dört maç inanılmaz ilginç bir haldeydi , 88. dakikaya kadar yenik götürüp iki gol atıp maç kazanmalarını mı yoksa rakibin üstüne bir kere gelip defansın kendi kalesine topu yuvarlamasını mı söylesek bilemiyorum?

Atlas'ta bu sene orta karar takım görüntüsünde ne zaman ne yapacağı belli değil , birazda şanssızlıkları çok formda üç takımla deplasmanda oynamaları oldu. Indios'a oranla çok iyi bir takım oldukları su götürmez bir gerçek olarak karşımıza çıkıyor.
Özellikle Paraguay'lı Bogado çok formda takımını sırtlıyor , Botinelli ve Vargas'ta katkının yanına yaklaşsalar bu sene Atlas maçları gol yağmuru şeklinde sonuçlanır.

En can alıcı nokta da teknik direktör değişikliğ Birindisi'nin yerine Dario Franco'yu getirdiler ve ilk maçlarında Puebla'yı iki farklı mağlup ettiler. Bu maçtada Arjantinli teknik adamdan değişimin sürmesi bekleniyor.
Indios'ta tek eksik Alvarez rakip ise tam kadro geliyor , Atlas'ın kaybetmemesi lazım diye düşünüyorum.


West Ham - Newcastle : Newcastle tam bir kriz dönemi yaşıyor , Keegan takımın başından ayrıldır bir menajer bulamadılar bunun yanında zaten iyi futbol oynayamıyorlar ve çoğu oyuncuları sakat durumda.

Sakatlığı hafif olan oyuncularda var oynayıp oynamayacakları maç saatinde belli olacak Martins , Duff ve Beye bu isimlerden bir kaçı.

Newcastle bugüne kadar oynadığı futbolla fazla tat vermedi zaten ligde oynadıkları oyunla aldıkları puanlarda paralel durumda.

West Ham ise Zola ile anlaştı ve İtalyan teknik adamın ilk maçı olacak ve karşısında ki rakibi adeta biçilmiş kaftan . Hani şöyle bir Newcastle mı Stoke mu diye sorsalar Zola'nın cevabı bugün oynayacağı rakibi olurdu.

Bellamy'nin durumu kesin değil 16 içinde yer alabileceği söyleniyor ama net değil , West Ham Upton Park'ta yeni teknik direktörü ile çok avantajlı bir maça çıkıyor ayrıca Zola'nın da galibiyetle başlamak istemesi West Ham'ın kazanma azmini üst seviyeye çıkarıyor.

En kötü ihtimalle bile West Ham kaybetmez.

Hiç yorum yok: