5 Eylül 2008 Cuma

10 Saniye İçin Tüm Gün Beklemek


Usain Bolt , Asafa Powell ve Tyson Gay üçlüsü bugün Belçika Grand Prix'de mücadele edeceklerdi ama Tyson Gay yine mızıkçılık yaptı yarışta yok. Tyson Gay Pekin Olimpiyaları'nda düş kırıklığı yaratmış ve bu yarış onun için rövanş niteliğindeydi ama sakatlığı nedeniyle yarıştan çekildi.

Tyson Gay sakatlığını biraz da bahane etti gibi çünkü epey de formsuz durumda bu yarışa girerse onun için koşu bir eziyete dönüşebilecek durumdaydı ondan taktiksel bir hamle olarakta görülebilir.

Geriye kaldı iki Jamaika'lı ama bu şekilde bile güzel bir yarış olmasının önüne tabi ki geçilemeyecek. Pekin'de 100 ve 200 metre'de şov yapan ve 200 metrede de rekoru da kıran Usain Bolt bu gece şovuna yeni bir halka ekleyebilir zaten çok rahat bir kişilik hani yarışta ismi anons edilince bile insana yaptıklarıyla keyif veriyor.

Kısacası Usain Bolt komple bir kısa mesafe koşucusu ve formu da oldukça yerinde gözüküyor. Asafa Powell ise tek yarışlık atlet olduğu için bu Grand Prix'te şansı biraz daha fazla görünüyor , Powell bir türlü dört koşu arka arkaya beceremediği için biraz Bolt'un gerisinde kalmış durumda.

Bolt şu an formda ama Asafa Powell'da pazar günü vatandaşına gözdağı vermeyi ihmal etmedi , Lozan'da güzel bir tek koşu örneği vererek dereceyi aşağıya çekti. Asafa Powell'ın tek atımlık barutu devreye girerse oldukça tehlikeli olabilir ve bu da 100 metre için müthiş bir seyir zevki yaratır.

Bolt Pekin'de yaptıklarıyla 100 metreyi iyice gündeme çıkardı ve neredeyse Michael Phelps'in rekorlarını bile gündemin dışına taşıdı. Türkiye sınırlarında dahi bu kadar çok 100 metre tartışması olduğunu görmek bile Jamaikalı'nın nasıl bir iş başardığının kanıtı.

Golden League yarışı saat 21.00'da başlayacak bakalım bu sefer gülen kim olacak Bolt mu Asafa Powell mı yoksa bir başka sürpriz isim mi? 100 metre yarışını sabırsızlıkla bekliyoruz.

Hiç yorum yok: