30 Ağustos 2008 Cumartesi

Galibiyet Olasılıkları


Bütün büyük ligler start vermiş durumda biz de bahis oynayanlara katkımız olsun diye bir iki tahmin yazıp çizelim dedik ;

Torino - Lecce : Sarı kırmızılı deplasman takımı lige bu sene yükseldi ve ilk maçlarını deplasman da oynamak zorundalar.

Torino evinde iyi oynayan bir takım ve maçları gollü geçebiliyor , hücum gücü etkili yalnız defans hattı biraz ağır ve Comotto gittikten sonra onları birilerinin toparlaması lazım. İleride Bianchi , Amoroso ve Rosina etkili olacabilecek isimler.

Lecce cephesi ise Serie A'nın en az para harcayan takımı olarak bu kategori içinde son sırada bulunuyor , zaten elle tutulur bir tarnsferleri de yok.

Torino galibiyetinin muhtemel olduğu bir maç...


Sunderland - Manc. City : Roy Keane tam kafasına göre bir takım buldu fazla baskı yok , fazla büyük hedefler yok istediği gibi takımını yönlendiriyor geçen sene ligde kalmasının ödülünü de yönetiminden aldı , iyi transferler ile sezona girdiler.

Djibril Cisse , Diouf , Anton Ferdinand , Healy , Tainio , Chimbonda gibi oyuncular ile de yukarılara oynamak istediklerini dosta düşmana haykırmış durumdalar. İki maçta üç puanları olsa da buna fazla takılmamak lazım Liverpool'a mağlup oldukları maçta gayet iyi oynayıp Torres'in füzesine teslim oldular.

City ise bu sezon fazla bir ilerleme kaydetmesini beklemediğim bir ekip , zaten UEFA'da bile zor tur atladılar kaleci Hart'a dua etmeleri lazım. Kadroları iyi faket oyun kaliteleri çok alt düzeyde gözüküyor , kendilerini ısıran takımlara karşı zorlanıyorlar.

Sunderland'in puan ve puanlar alması gereken bir mücadele...


Atletico Madrid - Malaga : Atletico Madrid haftaiçi Schalke takımını bozguna uğratarak gerçek gücünü gösterdi , potansiyellerinin farkında olmaları güzel görünüyor.

Malaga lige bu sezon çıktı tarnsferler yaptı ama çok etkileyici değil bu isimler ayrıca bir toplama takım havasındalar , bu tarz ekipler genelde sezon sonu geldikleri yere geri dönüyorlar.

Atletico ise geçen sene başlattığı transfer şovuna bu sene de devam etti kadrosuna Ujfalusi , Coupet , Heitinga , Pongolle ve en son olarak Valencia'dan Banega'yı kiralık olarak kadrosuna kattı. Zaten kaliteli olan kadroya bu isimler gelince Madrid bu sezon çok canlar yakacak gibi görünüyor.

Saha da Agüero varsa içeri de Atletico her zaman favoridir.


Tecos - Toluca : Tecos geçen sezondan sonra büyük atılım yaptı son anda düşmekten kurtulan kırmızı beyazlıllar bu sene daha yukarılara oynamaya çalışıyor şu ana kadar da fena değiller.

Toluca ise klasik olarak deplasmalarda hep kötü İndios takımına bile oyunlarını kabul ettiremediler , zaten bu kadro ve oyun yapısıyla iç saha takımı olmanın ilerisine gidemezler gibi görünüyor.

Tecos'ta Barreiro'nun durumu maç saatinde belli olacak , Toluca'da ise Israel Lopez yok birinci kaleci Cristante'nin durumu netlik kazanmadı.

Tecos kendi sahasında deplasman özürlü Toluca'ya yenilmemeli.


Sao Paulo - Santos : Santos takımı tanınmayacak hale geldi hiçbir şey oynamıyorlar , en favori oldukları maçları kaybediyorlar sanki Robinho gitti Santos kulübü kapattı.

Santos Ipatinga gibi bir takımla bile berabere kalıyorsa burada büyük bir sorun var demektir , deplasman maçları onlara yaramıyor ama İpatinga'ya puan kaptırmakta ne demek oluyor.

Sao Paulo ise yavaş yavaş forma girmeye başladı evinde oynadığı son on maçta da rakiplerine yenilmedi ve seri galibiyetlere başladı , Santos maçı onlar için önemli bir maç kıran kırana geçiyor bu iki ekibin maçları.

Sao Paulo daha avantajlı , daha formda ve ligin ilk yarısında oynadıkları maçta da Santos'a şans tanımamışlardı , Sao Paulo kazanmaya yakın.

Willem II - Ajax Amsterdam : Willem takımı seneler öncesinde bir Şampiyonlar ligine girdi ve orada kaldı adeta , son sezonlarda hep düşmeme mücadelesi içindeler bu sezon içinde yaptıkları transferler pek iyi isimler değil.

Ajax ise transferde iyi işler çıkardı ama Heitinga'yı kaybetmeleri iyi olmadı çok iyi bir hücum hatları var ama defans sorun yaratacak gibi görünüyor. İleri uçta Rommedahl , Sulejmani , Huntelaar , Suarez , Aissati ve Cvitanich gibi önemli isimler var özellikle Cvitanich geçen sezon Arjantin'de Banfield formasıyla şov yaptı daha tam adapte olamasa da önemli bir oyuncu.

Normal şartlarda Ajax'ın rakibini gole boğması lazım ama Van Basten'in bu takımın başında olması ucu ucuna bir Ajax galibiyetini işaret ediyor.

Hiç yorum yok: