27 Ağustos 2008 Çarşamba

San Siro'da Sheva Sesleri Yükselecek Mi?


Milan bu sezon çok önemli transferler yaparak sezona giriyor ve Ancelotti bu sezon içinde de başarılı olamazsa yollar büyük ihtimalle ayrılma noktasına gelecek.

Milan hazırlık maçlarında çok kötü bir performans ortaya koyuyor önüne gelene mağlup oluyorken, bu yenilgi halkasının en son zincirine Sporting Gijon karşılaşması da eklendi. Ancelotti'nin oturup biraz düşünmesi gerekiyor çünkü mazareti kalmamış durumda. Milan sezon öncesi kadrosuna Flamini , Zambrotta , Borriello , Ronaldinho , Senderos ve Shevchenko gibi isimleri katarak lige güçlü bir ekiple giriyor.

Fakat ana konumuz son isimde odaklanıyor o da Andriy Shevchenko. Chelsea'de müzmin yedeklikten kurtulamamış Ukrayna'lı yıldız ağlaya ağlaya Milan'a geldi diyebiliriz tabi bunda Adriano Galliani'nin de payı büyük. Sheva eski yuvasına döndü dönmesine ama gençleşmeye çalışan Milan'da ne kadar doğru bir hamle olduğu tartışılır.

Shevchenko yuvada kalıp devam etseydi Milan taraftarı için vazgeçilmesi söz konusu olmayan bir isim olmaya devam edecekti fakat Ukrayna'lı yıldızın gidişi taraftarları oldukça kızdırmıştı. Andriy şu an eski formundan çok uzak gözüküyor Milan'da gözü kapalı attığı golleri bırakalım, maçlarda kale önünde bile kendine çok güvensiz görünüyor.

Fakat asıl sorun şurada başlıyor Milan ortasahası itibariyle Pirlo , Gattuso , Flamini , Kaka , Ronaldinho ile muhtemel beşliyi oluştururken geriye tek bir forvet koyması gerekecek o bölgeye de dört isim var Borriello , Pippo , Shevchenko ve Brezilya'lı Pato.

Açıkçası Pato gibi yükselen bir yıldızın olduğu yerde Shevchenko hamlesi oldukça gereksiz bir iş oldu. Çünkü, Pato müthiş yetenekleri olan bir oyuncu ve Milan'ı sürükleyecek kapasiteye sahip durumda, Borriello'ya o kadar para verdikten sonra onu yedek kulübesine oturtmakta açıkçası ilginç bir durum.

Shevchenko ile Pato arasında yapılacak bir tercihte Pato açık ara önde görünüyor , artık yaşlanmış bir Sheva'nın bu yükü kaldırması eskiye oranla daha zor gözüküyor. Bu yapılan transferin getirdiklerini ve götürdüklerini ilerleyen zamalarda göreceğiz ama Sheva'nın kendisi de çok kötü bir tercih yaptı, çünkü hiç değilse Milan'da attığı bir sürü golle hafızalarda kalmayı başarabilirdi.

Tabi Pato'nun Ukrayna'lı oyuncudan daha iyi olması Ancelotti'nin garip tercihleriyle bir anda tersine dönebilir çünkü Ancelotti hala eskilerle yaşamaya devam ediyor. Ancelotti'nin bu sene en büyük rakibi J.M olacak ve işi çok zor olacaktır. Arkadan da eğer Juve ve Suazo transferini de başarabilirse Roma geliyor. Ancelotti'nin bu ileri üçlüyü oldukça iyi kurması gerekiyor ki J.M'nun gazabına uğramasın yoksa Portekiz'li teknik adam onu çenesiyle bile bitirebilir zaten ağız dalaşlarının ilk bölümü Süper Kupa finali öncesi gerçekleşmişti.

Açıkçası arkasında Ronaldinho ve Kaka olan bir forvet oyuncusunun gol atamaması mümkün değil fakat bu ödüle Pato'nun layık görülmesi gerekli. İzlemekten zevk aldığımız , hareketli ve çok iyi adam geçen bu genç yıldız bizlere seyrine doyamadığımız kareler sunuyor.

Açıkçası Sheva transferi isim olarak oldukça iyi gözüküyor, Milan öndeki şeytan üçgenini tamamlamış durumda fakat realitede evladımız yuvaya dönsün girer arada iki üç bir şeyler atar diye yapılmış bir transfer olarak görünüyor.

Hiç yorum yok: