28 Ağustos 2008 Perşembe

Yıldırımsal Yanlışlar ve Para Politikaları


Aziz Yıldırım Fenerbahçe tarihinin en başarılı başkanı bundan kimsenin şüphesi yok , sarı lacivertliler kazandıkları ve kazanacaklarıyla daha da ileriye giderek büyüme noktasında sınır tanımayacaklar..

Kulübü tesisleşme ve nakit bazında bu kadar iyi duruma getiren Aziz Yıldırım nedense transfer ile ilgili konularda devamlı sınıfta kalıyor ya oyuncusunu bedavaya kaptırıyor ya da son gün paket transferler yapıyor. Veya da iyi takım kurup teknik direktörü seçemiyor.

Fenerbahçe takımı bu güne kadar sattığı oyunculardan iyi paralar da kazandı Baliç , Okocha veya Anelka gibi. Fakat Tuncay , Appiah ve Aurelio gibi önemli yeteneklerde bir kuruş tahsil edilemeden diğer liglere uçtular. Bu durumun en ilginç tarafı bu giden isimlerin çoğunun son döneme rastlaması sanki Aziz Yıldırım Bosman kuralına hala uyum sağlayamamış bir görüntüde.

Aurelio'yu Betis'e kaptıran , Appiah'ı bedelsiz bırakan sarı lacivertli ekip büyük bir telaşla bir önlibero bulmak zorundaydı ve Josico'yu buldu. İlginç bir hamle olduğuna kanaat getirmek zor olmasa gerek hani Roberto Carlos , Hooijdonk olsa tamam ama lig oynanırken 34 yaşına girecek bu oyuncunun transferi hiçbir taraftarı tatmin etmedi.

Josico Villereal takımının oyuncusu gibi görünüyor fakat üstüne üç , dört transfer yapılınca yedeğinde uçsuz bucaksız olan tarafında kaldı , zaten Villarreal takımının hocası da onu görmek istemiyordu fakat yönetim buna karşı çıkmış ve iki yıllık imza attırmıştı.

Aynı bölgeye ikinci kez yanlış bir hamle yapılmış oldu bundan önce de Maldonado apar topar getirilmiş ama istenen verim alınamamıştı ve hala kovalanmaya çalışılıyor , Figer ile çalışmaya devam ederlerse bu vakalar da başlarına çok gelecek gibi.

Aziz Yıldırım o kadar büyük isimler peşinde koştu ki nasıl olsa birisini alırım dedi ama yanlış yaptı, görüldüğü gibi paket transferlere bir yenisini daha ekleyerek ne kadar başarısız bir transfer adamı olduğunu kanıtladı. Xabi Alonso , Senna gibi isimleri almak başarılı bir yönetici olmak için yetmiyor bu isimler olmazsa en azından onlardan bir gömlek düşük ismi hazırda tutmaktır meziyet.

Buradan Fenerbahçe'nin çektiği kuraya gelmek lazım fena bir grup oluşmadı Fenerbahçe adına ama Kadıköy ekibinin kadroda ki bazı eksikleri geçen senenin gerisinde olduğunu gösteriyor. Sarı Lacivertliler geçen sene mücadele ettiği kadroyu koruyabilseydi ve bunun üstüne Güiza , bir de sol kanat oyuncusu alabilseydi bu gruptan çok rahat çıkma şansı vardı.

Porto ve Kiev takımları Fenerbahçe için denk güçte takımlar hatta sarı lacivertliler bazı durumlarda daha da önde duruyor bir de Porto'dan Quaresma İnter'e transfer olursa daha da öne çıkacaklar , geçen sene Beşiktaş karşısında seyrettiğimiz Portekiz temsilcisi fazla büyütülecek bir ekip konumunda değil.

Yıldırım'ın parası var , gücü var ama bu enerjiyi devamlı yanlış kullanmakta ısrar ediyor , yapılan transferlerden Güiza'nın İspanya'da olan serbest kalma maddesiyle alındığı dahi açıklanmadı , en ufak bir pazarlık bile olmadan bu transfer gerçekleşti , alınan isim önemli ama yöntemi oldukça yanlış. Fenerbahçe takımı bugün bir kazaya uğrarsa bunun baş sebebi yanlış politika uygulayan ve zamanını tribünler ile uğraşmaya ayıran Fenerbahçe yönetimidir.

Say yasası der ki '' Her arz kendi talebini yaratır. '' ama Yıldırım bu arz'ının talep yönü için fazla heyecan yaratmadığı gerçek ve sağa doğru gitmemekte ısrar ediyor , her ne kadar Say yasası seneler önce çöpe atılmış dahi olsa.

Hiç yorum yok: