27 Ağustos 2008 Çarşamba

Sezon Öncesi Dikkatler Komşuda


Yunan Ligi'nin başlamasına kısa bir süre kala takımların son durumlarını , performanslarını ve yapılan transferleri etüt edeceğiz.

Genel olarak baktığımızda Yunan ekipleri ligden önce Avrupa kupası maçlarına çıktılar ve hiç hazır bir görüntü vermediler dersek abartmış olmayız , sadece bu gruptan Aris takımını ayırabiliriz çünkü hazırlık maçları ve Slaven maçında iyi bir performans ortaya koydular.

İlk olarak geçen senenin şampiyonu Olympiacos'u incelemeye alırsak son on seneye damgasını vurmuş bir ekip bu süre zarfında ezeli rakipleri PAO'ya sadece bir şampiyonluk vererek ligin tek hakimi olduklarını kanıtladılar. Kadrolarına CSKA'dan Dudu , Liverpool'dan Leto , Portuguesa'dan Diogo gibi önemli isimleri kattılar. Şampiyonlar Ligi elemesinde Anorthosis'e üç farklı kaybetselerde Karaiskaki'de bu skoru lehlerine çevirecebilecek güçleri var.

PAO'ya baktığımızda ise senelerdir hoca değiştirmekten bir adım öteye gidemediler en son gelen isimse Ten Cate oldu , bunun yanında kadroya bir sürü yeni isim dahil edildi geçen sezon kiralık oynayan Ivanschitz'in bonservisi alındı , Hajduk'tan Rukavina , Arsenal'den Gilberto Silva ve Flamengo'dan Souza kadrolarına kattıkları önemli isimler. PAO devler ligine katıldı ama son Prag maçında çok hatalar yaptılar son on dakikada kalelerinde üç gol pozisyonu gördüler ve belki de turu kaybedebilirlerdi. Ek olarak ileride Souza'nın çok yavaş hareket ettiği için defansların onu çabuk çözdüğünü gördük.

AEK Athens'de iyi transferler yapmaya çalıştı ama rakiplerine oranla daha arka plandalar bununla beraber son oynadıkları Omonia maçında hiç ümit vermediler ,güçsüz rakiplerinin attığı korner sayısı bile onları katlamaya yetti. Bu sezon eski Beşiktaş'lı Juanfran , Majstorovic , Kyrigiakos , Basinas , Ismael Blanco , kaleci Saja ve Meksika'nın Pumas takımından Scocco'yu renklerine bağladılar. İyi futbol oynamayı başarırlarsa rakiplerinin arkasından gelme geleneklerini bu sezon kırabilirler.

Aris takımı ise sezon öncesi en çok dikkat çeken takımdı oynadıkları hazırlık ve resmi maçlarda göz doldurdular , iyi transferler yaparakta yukarıda biz de varız dediler. Valencia'dan aldıkları Regueiro çok yerinde bir transfer ve sol tarafı domine etmiş durumda , Danubio'dan aldıkları Lembo da daha önce Betis tecrübesi olan bir oyuncu defansı toparlamasını iyi biliyor. Arjantin'den gelen Delorte ve Battion'da iyi işler çıkaracak gibiler ama her zaman olduğu gibi kaptan Koke bu takımı bir yerlere getirecek en önemli isim gibi gözüküyor, onun performansı sezon boyunca belirleyici olacak.

Diğer bir dikkat çeken ekip ise PAOK siyah beyazlı ekip bu sezon iyi işler yapacak görüntüsü veriyor , bu sezon özellikle hücum oynamaları bekleniyor. Zlatan Muslimovic , Pablo Garcia , Bakayoko ve Matias Veron gibi kaliteli isimleri aldılar.

Thrasyvoulos ekibine baktığımızda ise kadrosu lig için hazır görünmüyor düşmeye aday takımlardan gibi gözüküyor , sezonun ilk maçlarını puansız kapatıp faturayı teknik heyete kesebilirler ama eldeki malzeme ile başarı yakalamaları için bir neredeyse mucize gerekiyor. Çünkü işleri çok zor olacak, çoğu maçlarında kalelerinde gördükleri gol sayısını sayamayabilirler.

Hiç yorum yok: