28 Ağustos 2008 Perşembe

Korkunç Sven İş Başında


Meksika Milli takımı aday kadrosu bugün açıklandı ve kadroda ilginç bir şekilde bir Brezilya bir de Arjantin asıllı iki oyuncu yer aldı , bu durum Meksika'da ilk defa yaşanan bir gelişme olarak tarihte ki yerini adladı.

Sven geldikten sonra devşirme modasına uyan Meksikalı dostlar Arjantin'li forvet Vuoso ve Brezilya asıllı Augusto'yu milli takımlarına davet ettiler tabi bu oyuncularda koşa koşa geldiler. Fakat bir sürü forvet oyuncusu olan kartalların Vuoso'yu alması açıkça yadırgandı diyebiliriz , sonuçta Omar Bravo , Carlos Ochoa , Blanco , Vela ve her ne kadar sakatta olsa Omar Arellano gibi gelecek vaadeden bir oyuncu olmasına rağmen bu tercihler yapıldı , 35'lik Blanco'yu da çağırması başka bir enteresanlık tabi.

Kuzey Amerika ekibi bu oyuncuları devşirirken oynadıkları futbolda bir devşirme durumu yok bir İsveç veya Brezilya esintisi ya da bir İtalyan sağlamlığı yok tam aksine bir geriye gidiş var. Sven geldikten beri Belize ve Honduras ile oynayan kartallar bu maçta rakiplerini çok zor mağlup ettiler , basından da tonla eleştiri aldı İsveçli teknik adam.

Sven Goran Eriksson'un başka tartışılan tercihleri de G. Franco ve Castillo'yu almaması konusundaydı , Franco için ağır yorumları dilden dile dolaşırken Castillo için denecek söz bulamadı Meksikalılar.

Sven oldukça keyifli görünüyor ama Jamaika ve Canada maçları öncesi tadı kaçabilir çünkü takımı kötü oynuyor ve Meksika bu güçsüz gruplardan bir üste çıkmaya çok alışkın ters bir durumda etkisi büyük olur gibi , Eriksson'un yaptığı tablo değerinin altında seğredebilir.

Hugo Sanchez başarılı olsaydı bugün çok farklı şeyler konuşuluyor olacaktı ama Sven'in İngiltere ve City maceralarının kısa bölümünü izlettirmesi nedeniyle bugün Kuzey Amerika semalarında başarı tahtasına adını yazdırmaya çalışıyor.

Fakat şöyle de bir gerçek var Salcido dahil bazı milli oyuncular Sven'e cephe almış durumdalar , onun Meksika'ya ve yaşam şartlarına alışmasını beklemenin zaman kaybı ve intihar olacağını , kendilerinin hemen yapılacak iyi bir başlangıca ihtiyaçları olduğunu söylediler.

Meksika konum itibariyle iyi durumda ama Güney Amerika'da olsa bu kötü futbolları hemen cezalandırıldı ama bir Jamaica , Belize veya Honduras olunca işler daha farklı noktaya doğru kayıyor , suni bir başarı olarak haneye yazılıyor.

Son olarakta İsveç'li teknik adamın çağırdığı kadroyu verelim ;

Oswaldo Sánchez , Guillermo Ochoa , Jesús Corona

Ricardo Osorio , Rafael Márquez , Aarón Galindo , Fausto Pinto , Jonny Magallón , Francisco Javier Rodríguez , C. Salcido

Giovani dos Santos , Pavel Pardo , Gerardo Torrado , Andrés Guardado , Fernando Arce , Leandro Augusto , Francisco Torres , Luis Pérez

Omar Bravo , Carlos Vela , Cuauhtémoc Blanco , Matías Vuoso , Carlos Ochoa

Hiç yorum yok: