22 Ağustos 2008 Cuma

Sarı Saçlı Dev de Olmasa Ne Olurdu?


Almanya Basketbol Milli Takımı çok önemli bir değere sahip , o müthiş yeteneğin adı da Dirk Nowitzki. Polonya asıllı olan süperstar Almanya basketbolu için çok önemli çünkü basketbolları yerlerde sürünürken ve averaj takımı olurlarken Dirk onlara birden fazla kademe atlattırdı.

Müthiş bir yetenek olmasına rağmen çokta mütevazi bir isim olan Dirk , yorgun olmasına rağmen yeri geldi Alman takımı için şampiyonaya katıldı, yeri geldi cebinden para vererek sigorta parası derdinden takımını kurtarmaya çalıştı.

Dirk Nowitzki gerçekten müthiş bir oyuncu kelimelerle ifade edilemeyecek bir star ama o da bazen yoruluyor, gününde olmuyor ve sert savunmalardan yılabiliyor. Bunların olması gayet normal neticesinde her ne kadar oldukça önemli yetenekleri olan bir insan olsa da Dirk'te bir insan.

Alman takımı bundan önceki turnuvalarda Nowitzki ile birlikte güzel işlere imza attı ve Dirk'in yanında da dişliyi tamamlayacak parçalar söz konusuydu. Ama şimdi roller epey değişti ve Dirk'in en büyük partneri kendi oldu o zaman da Almanya takımı skor üretemez oldu.

Dirk Nowitzki'ye yapılan ikili sıkıştırmalar ve sert savunmaları Almanya takımı bir türlü cezalandıramadığını Yunanistan'da ki Olimpiyat elemelerinde gösterdi, gerçekten çok vasat oynayan Alman takımı bugünlerin sinyallerini vermişti. Nowitzki'nin dışarıya çıkarttığı topları kimse kullanmaya cesaret edemiyordu ne Hamann potaya bakıyordu ne de Roller.

Almanya potaaltı sorunu olduğunu düşünerek C.Kaman'ı da kendi vatandaşlığına geçirmişti ama dış atıcı ve el yakan toplarda bir yardımcı sorunu olduğunu düşünmemişti. Tabi şöyle de düşünebiliriz Milli takımda nasıl transfer olur diye ama görüyoruz ki Alman Milli Takımının neredeyse tamamına yakını başka ülkelerden transfer olmuş durumda.

Olimpiyatlar geldi ve Alman takımı grubunda beş maç oynadı ama sadece bir galibiyet alabildi o da herkesin takdir edeceği gibi Angola karşısındaydı. İlk maçta alınan bu galibiyet acabaları gündeme getiriyordu ama Yunanistan maçında hücum sorunu adeta kabak gibi ortaya çıktı yirmi üç sayı fark yediler ve altmış dört sayıda kaldılar. Bundan sonraki maçlar aşağı yukarı aynı sayı diliminde seyrettiler ve Çin'in son darbeyi vurmasıyla turnuva dışında kaldılar.

Buradan bizim takımımıza biraz gelmek istiyorum çünkü biz de Nowitzki gibi tek bir yıldız yok bu sayı daha fazla fakat biz onları dışarıda bırakıp suratlarına kapı kapamak için adeta can atıyoruz. Tanjevic ilginç tercihler yapıyor Cemal Nalga gibi hiçbir maçta yirmi dakika bile alamamış bir uzunu rotasyona dahil ediyor , aynı şekilde Fatih'te öyle her seferinde kadroya alıyor ama üç dakika bile oynatmıyor toplamda.

Asıl gelmek istediğim yer ise bizde olan bu çok çeşitliliğinin Nowitzki ile tamamlanmış olsa Avrupa Şamiyonluğu için en güçlü aday olacağımız ve Dirk'in etrafında kimse olmadığı , ne kadar yalnız olduğudur. Almanya Nowitzki'nin yanına isimler yetiştirmeli ki yıldız oyuncu yaptıkları fedakarlıkların karşılığını alsın ve yaptıklarının boşa gitmediğini düşünsün aksi durumda boşa kürek çekmiş olacak.

Almanyalı yetkililerin şunu anlaması lazım devşirme oyuncularla bir yere gelmeleri çok zor , sadece yazı boş geçmek istemeyen bir grup oyuncu ne kadar başarılı olabilir? Elinizde Nowitzki gibi bir altın varsa onun yanına parçları da iyi şekilde yerleştireceksiniz ki hedefe daha emin adımlarla yürüyebilesiniz.

Hiç yorum yok: