3 Eylül 2008 Çarşamba

Tek Parmak Bir Çakıl Taşını Dahi Kaldıramaz

"http://img381.imageshack.us/img381/3713/01112006basketboltopu5bzw9.jpg" grafik dosyası hatalı olduğu için gösterilemiyor.


İddialı ama güzel bir söz. Deneyin siz de göreceksiniz, tek parmağın, diğer dört parmak yardımı olmadan bir çakıl taşını dahi yerinden kaldıramayacağını.


Bu söz benim hep kullandığım ve basketbol adına muazzam yararlı ve etkili bir örnek teşkil eden sözlerden biridir. Hem cinslerimin ve yaşıtlarımın görmek ve de kabullenmek istemediklerim bir durum var. Takım oyunu.


Evet bazılarımızın bunun ne olduğuna dair haberi yok. Zira onların akılları milyon dolarlık küçültmelerin haksız rekabet arenasında attığı sayılarda, aldıkları ribaundlarda. Oyuna biraz daha derinlemesine bakıp, oyuncu eşleşmekleri, savunma tarzları, çalışma metodlari gibi… Detayları biraz olsun inceleyebilseler, bu takım oyununun ne denli lanet ve yararlı olduğunu kavrayabileceklerdir.


Basketbol, 5 kişi ile oynanan bir oyundur. Ve takıma alınan yıldız bir isim çok sayı atıp, çok ribaund alabilir. Belki size o gün ya da o hafta, bilemediniz o ay 3–4 tane maç kazandırabilir. Ama sizi asla şampiyon yiapamaz.


Lütfen biraz aklı selim olalım ve isimlere, istatistiki sayılara bu kadar takılmayalım.

Unutmayın, tek parmak bir çakıl taşını dahi kaldıramaz...!


Yazı için Sencer Özkal'a teşekkürler...

Hiç yorum yok: