26 Ağustos 2008 Salı

Los Galácticos'un Renkleri Değişti


Adnan'lar çıldırmış olmalı diyorduk ama bu kadarına da pes demek herhalde abes kaçmaz , geçtiğimiz sezonlarda köy takımlarından oyuncu alan Galatasaray bu sezon öyle bir sınıf atladı ki herkes şaşkınlıkla izliyor.

En son bomba dün gece patladı ve Milan Baros'ta sarı kırmızılı takımın bir başka nokta transferi olarak kadro da ki yerini aldı. Çek oyuncu son senelerde istediğini bulamamış ve kariyeri düşüşte de olsa sonuçta isim bir futbolcu. O da gene Harry Kewell gibi düşüşte olan kariyerini tekrar canlandırmayı hedefliyor.

Milan Baros son sezonlarda fazla gol atamadı, doğru tabirle golü unuttu diyebiliriz. Fransa'da yaşadığı sorunlar onu iyice kötü duruma düşürdü üstüne üstlük Lyon'da Fred , Benzema gibi forvetlerin yanına Piquenne gibi bir isim de eklenince zaten ipler koptu.

Galatasaray takımı güncel tabirle bir playstation takımı oldu Baros , Kewell , Nonda , Meira , De Sanctis gibi isimler Avrupa'da bilinen , tanınan ve saygı duyulan isimler. Geçtiğimiz senelerde Fenerbahçe'nin transferlerini seyreden sarı kırmızılı taraftarlar herhalde bu yapılan ataktan şikayetçi değildirler diye düşünüyorum.

Türkiye'nin Los Galácticos'u olma yolunda ilerleyen Galatasaray bu transferler ile rakiplerini gölgede bıraktı ve hızla tırmanışa geçiyor , bunca senedir bu kadar önemli isimler yanyana getirilememişti bununla beraber UEFA zaferinden sonra gelmiş geçmiş en iyi kadrolardan biri kurulmuş durumda.

King Harry ile birlikte Liverpool'da oynayan Baros , Avustralya'lı oyuncu ile bu sefer İstanbul'da buluştu ve Kewell'ın yükselen performansının Çek yıldıza yol göstermesi ve onunla birlikte müthiş yükselişi göstermeleri bekleniyor.

Bundan önceki senelerde Fenerbahçe kadroları Los Galácticos olma yolunda giderken ibre şimdi tam tersine dönmüş durumda ve karşı yakada büyük bir şahlanma söz konusu , bunun yanında bir türlü bitirilemeyen transferlerde sarı lacivertli ekip için bir sorunsal olarak duruyor. Transferin bitimine sayılı günler kala Fenerbahçe'de 100. yılda yapıldığı gibi bir paket transfer politikası izlenirse yine büyük bir hayal kırıklığı yaşanabilir ve Partizan maçı öncesi hiç istenmeyen durumlar baş gösterebilir.

Milan Baros kaba tabirle ya batacak ya da çıkacak , idol olacak veya Lincoln gibi taraftarın desteğini çekmeye başladığı bir star olarak kalacak. Paramı alıyorum nasıl olsa mantığına bürünürse Çek oyuncu devre arasında kendine takım aranmaya başlar , Galatasaray'ın da bir Kezman vakasına ihtiyacı yok ama diğer şıkkı seçerse 27 yaşında yeniden doğuş hem kendine hem sarı kırmızılılara çok şey katabilir.

Fakat Galatasaray'da bu kadar güzellik arasında en büyük sorun Ferrari'nin ehliyetini almamış bir çocuğa verilmesi, o da çarpa çarpa bu işi kıvırmayı becerebilirse önümüzde ki günlerde büyük zafer haberleri bizleri bekliyor gibi.

Hiç yorum yok: